Megyei Helyesírási Verseny, Ajka

Ideje: 2015. október 21. 14 óra

Iskolánk hagyományosan minden évben részt vesz, az Ajkán megrendezésre kerülő Megyei Helyesírási versenyen. Idén én kaptam azt a feladatot, hogy a versenyre felkészítsem a tanulókat.

A verseny napjára volt esedékes egy iskolai pályázatunk projektzáró ünnepélye, így úgy döntöttünk az iskolai vezetőséggel, hogy két tanulóval képviseljük az intézményünket. Orsós Adrienn és Orsós Szilvia, mindketten nyolcadik osztályosok.

A versenyre való felkészülést nagyban megkönnyítették, az előző évek alatt összegyűjtött feladatlapok. Sok feladatra készültünk fel belőlük.

A szólások és közmondások okoztak némi nehézséget a tanulók számára, de próbáltam összegyűjteni számukra a legismertebbeket magyarázattal, ezeket még a buszon odafele is átismételtük.

A versenyre Tapolcáról Ajkára távolsági busszal mentünk és azzal is érkeztünk haza.

A Molnár Gábor Iskolában nagy szeretettel vártak bennünket, nagyon kedvesek voltak velünk. A verseny előtt is és az eredményhirdetésre várva is kínáltak minket teával, zsíros kenyérrel.

Maga a verseny három korcsoporttal zajlott, alsós korosztály, felsős korosztály és speciális szakiskolás korosztályosok vethették össze tudásukat a magyar helyesírásból.

Felső tagozaton négy iskola 8 tanulója versenyzett egymással. Volt szerencsém bent lenni a tanulókkal, amíg a verseny zajlott, így az ajkai kolléganőnek is tudtam egy kis segítséget nyújtani a feladatok kiosztásában.

A feladatlap megírása után a gyerekek az internetes szobában várhatták az eredményhirdetést, így jutott idő az interneten való böngészésre, játékra is.

Iskolánk tanulói közül Orsós Szilvia ért el dobogós helyet, második lett a korcsoportjából.

Büszke vagyok Szilvia elért teljesítményére.

A buszon hazafele és az iskolában is átbeszéltük a verseny feladatait, hibákat az elhozott feladatlapokból.

 

 

Keller Éva